ceneo

sobota, 9 marca 2013

Ciasto z dżemem

Na prośbę Kruszynki podaję przepis na to najprostsze :)
  • 2 szkl. mąki
  • 3 jaja
  • 1/2 słoiczka dżemu wiśniowego albo porzeczkowego
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka kakao
Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Przełożyć ciasto do natłuszczonej, posypanej bułką tartą blaszki. Piec ok. 40 min. w 180 stopniach C.

Lubię to ciasto w wersji wzbogaconej tzn. przełożone masą budyniową i polane polewą czekoladową. 


1 komentarz :

Bardzo mi miło, że odwiedziłaś/eś mojego bloga :) jeszcze milej mi będzie jak zostawisz kilka słów komentarza :) Zapraszam do kolejnych odwiedzin :)